Follow on Bloglovin

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Klo: 6.20 ne makunystyrät herätellään!

Teräviä huomenia täältä vielä sängynpohjalta peiton alta!:) Meillä vielä kaikki nukkuvat ja mä olen tietenkin vapaapäivänä aikaisin jalkeilla, joten päätin tulla jakamaan tänne joitakin elämämme makeisia makuja!;) Nämä samaiset kuvat voivat tulla sinua vastaan myös IG:ssä jos törmäät nikkiin paulakatriinakoo, ja helpoiten mua (tässä nyt mainostaen) siellä saakin seurattua;) Mutta asiaan elikkä lautasten äärelle!
Kuvat eivät ole nyt missään aikajärjestyksessä koska naputtelin ne äsken tänne miten sattuu:D
Mutta ylhäältä alkaen tästä pärähtää!

1. Tampereella eräs intialainen ravintola Nanda Devi. Need I say more? Intialainen on niin hyvää ja siksi viime syksynä opettelin tekemään itsekin jogurtintäyteistä inDialaisDa. Suosittelen siis kyseistä mestaa lähes jokaiselle:) Ei mitään tylsää thaita! (Sitä söin jälleen torstaina Helsingissä!:( )
2. Elämäni ensimmäinen rakentamani voileipäkakku! Valmistettuna tuttavan hautajaisiin.
3. Innostuin eräs päivä laittamaan H:lle omatekoista (muuten parempaa&terveellisempää!) kinukkia:'D Tosin tajusin tuossa that we're out of meat, ja koska mies ei melkein edes koskekaan ruokaansa ilman jonkin sortin lihaa, safka kruunautui todella seksikkäästi kalapuikoilla! Mutta voin kertoa että kyllä nekin tuohon sopivat:D Kannattaa kokeilla myös joskus pähkinöiden (+valkosipulin) paahtamista vaikka ihan pannulla - pähkinöiden maku voimistuu ihanan ruokaisaksi, ainoastaan vitamiinoset tässä prosessissa hieman kärsivät.
4. Omatekoisen näkkärin ja omatekoisen raakasuklaan tekoa (naminami kookosöljyn Lime -versioon!). Näkkäriin laitoin ruisjauhoja, seesaminsiemeniä, auringonkukansiemeniä, pellavarouhetta, ripaus öljyä, kiehuvaa vettä ja suolaa. Toisin sanoen kaikkia siemeniä mitä vaan ikinä kaapista löytyi! Melkeinpä ainoastaan kurpitsansiemenet jäivät uupumaan - ne tuovat myös mukavaa vihreää sävyä peliin!^^
5. Kokeilin sunnuntai-iltana (jälleen ekaa kertaa ikinä) tehdä itsetehtyä maapähkinävoita! Mun kun piti keksiä lopulle pienelle kookosmaidolle jokin käyttötarkoitus jääkaapista, ja mulla sattui olemaan kirjastosta lainassa Sarah Wilsonin kirjanen I quit Sugar (en kyllä ole "kokonaan" lopettamassa, vai miltäs nää kuvat muka näyttää?!:D Mutta uudet terveellisemmät vinkit ovat aina toki tervetulleita:) ), josta tuon kyseisen ideani lopulta ammensin. Eli hasselpähkinät (nekin leivonnan tähteitä) uuniin, kuoret pyöritellään pois, kookosmaidon kanssa blenderiin, surrurrur. Tässä kohtaa makeutuksena Sarah käytti riisisiirappia, mutta mä kyllä sen verran käytin sitä SOKERIA, et laitoin rehellistä hunajaa koska sitä nyt tietenkin oli kaapissa:D Eli hunajaa, taas surrurrur. Hieman kookosöljyä, kaakaojauhetta ja vaniljaa. Loput surrurrur. Ai etttä tuli nannaa! Ja yön yli jääkaapissa ollessaan voista tulikin jo tyypillisen jähmeää tavaraa<3 Aamupaahtiksien päällä ei VOI OLLA mitään parempaa:'D
6. Eiliset kahvituokiot mun todella rankassa työssäni! Käytiin kahvila Kaffilassa Tampereen Keskustorin ja Hallituskadun kulmassa. Ja jos tuo ei ole iso kahvi, niin en tiedä mikä on! Isompi kuin tuo mun B&J purnukka!:D Ja muuten, mulla on ollut iso aukko sivistyksessä, tiedän, mutta maistoin eilen ekaa kertaa elämässäni B&J jädeä!! Joitakin lusikallisia meni, loput meni työpaikan pakkaseen. Kotipakkanen olisi liian turvaton paikka... Nimim. Silloin Kun Ja Edelleen Lähtee Lapasesta.
7. Mä oon eläny oikein "ekojen kertojen" ja kokeilujen aikaa lähiaikoina, mutta minkäs teet kun lapsi on niin utelias;P Tästä kokeilusta on hieman jo aikaa, mutta tässä kokeilussa ja työn alla onkin sitten Nutella -briossi! Tuli mmm niin hyvää ettei taaskaan sanotuksi saa! (Vaikkei olekaan mikään Nutellan mainoslausahdus niin mun on! Suosittelen, nopea "pullakakku", jonka saa nopsasti kahvipöytään tarjolle^^) 
8. Tampereen kasvisravintola Gopalissa jokin aika sitten, kun lounastettiin ystävän kanssa:) Tästä mestasta plussat ok -hinnan puolesta, joka siis määräytyy asiakkaan annosteleman ruuan painossa. Gopaleja on Treella jo muutamaan kappaleeseen, mutta me oltiin entisessä kotiosoitteessani Kungsgatanilla;) Voin suositella tätäkin:) 

Siinä oli MUUTAMA setti jälleen tästä elämäni arjesta ja lähinnä nyt sen mauista;) Ja koska yritän löytää painonhallintani balanssia jälleen SOPIVASTA herkuttelusta ja liikunnasta, taidankin lähteä tekemään pienet aamulenkit;) Hauskaa tiistaita!

<3:lla Paula





Ei kommentteja: