Follow on Bloglovin

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Mun (terveellisemmässä) keittössä;)

Nimenomaan MUN keittiössä, ei H:n ja mun tai meidän keittiössä. Keittiö on MUN valtakuntaani ja kurkatkaamme tänään hieman sinne;)
Olen nainen, joka rakastaa laittaa ruokaa ja kokeilla kaikkea uutta. Ruokavalion muuttuttua edelleen terveellisemmäksi mun pitää entistä enemmän tarkkailla mun kalorimääriä, ja tästä syystä johtuen tietenkin seurata, miten valmistan ruokaa.

Tänään jälleen kasvojeni "zombittamisen" jälkeen kuljin Punnitse & Säästä -liikkeen ohitse ja päätin poiketa tarkastelemassa, mitä kaikkea mahdollisimman terveellistä ja uutta voisin lisätä ruoka-annoksiini. 
Löysinkin (kaloreita laskeskellen) varsin hyviä ja erilaisia vaihtoehtoja mm. riisin joukkoon (jota nyt saan ateriassa syödä 100g) jotta annokset saisivat erilaisia makuvivahteita; linssejä, riisi&linssi -sekoituksia, kuivattua paprikamixiä...
Sekä seesamin siemeniä...
Kotona seokset purkkeihin. Ihanan värikästä!<3 Sain motivaation jopa siivota samalla kaikki keittiön kaapit!:)
Löysin myös lisäystä teekokoelmiini, koska pyrin tällä hetkellä juomaan teetä kahvin sijasta. Eli uutuutena itselleni inkivääritee, mmm, tarvii tänään illalla sitä sitten maistella:) Purkit siististi vielä kaappeihinkin. Keittiöstäni löytyy muuten kaikenlaista yksityiskohtaa...
Edellinen asuntoni oli sisustettu voittoisesti punaisella värillä, olenhan intohimoinen ihminen;P Nykyään väritys on kuitenkin siirtynyt jo "aikuisempaan" vaaleaan, mutta valko-harmaaseen keittiöön punainen sopii mukavasti:) Omistan keittiössäni kaikenlaisia purnukoita ja kippoja, lähinnä matkamuistoja eri maista:) 
Lopuksi vilkaisu maustekaappiini (-mme), josta tosin tässä kuvassa vielä aivan olemattoman pieni osa:D Rakastan mausteita, rakastan ruokaa, myös sitä terveellistä<3 On kiva, että myös H arvostaa mun ruuanlaittotaitoja; "Ei voisi parempaa toivoa":D Eli muistakaa ihmiset; terveellistä ruokaa voi syödä kun vain maustaa, maustaa ja MAUSTAA. Salaattikastikkeen korvaa todella mainiosti esim. oregano ja pippuriseos:) Nyt onkin muuten jälleen aika syödä, joten mausteisiin tunnelmiin päätän tämän postauksen. Katsotaan mitä huominen tuo, kun on taas mm. salipäiväkin!:) 
Maukasta keskiviikkoa kaikille!:)

2 kommenttia:

Pipsa kirjoitti...

Ihanan näköisiä nuo purkit, värikkäitä ja esteettisiä, käy ihan koriste-esineistä :)

Musta omenaviinietikka on aivan taivaallinen salaatinkastike, lisäksi sillä on aika kattavasti terveyshyötyjä, joten mikäs sen parempaa! Maustamaton jogurtti sekoitettuna tomaattipyreen, basilikan ja vapaavalinnaisten mausteiden kanssa on myös todella hyvää esim. lohi- ja kanasalaattien kera.

Paula Koo kirjoitti...

Kiitos Pipsa!:) Ja iso kiitos vielä tuosta omenaviinietikka -vinkistä!:) Pitääpi kokeilla!:)