Follow on Bloglovin

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Pakkopullaa?

Varmasti jokainen tietää sen tunteen, kun ei vaan jaksa:D Kaikki on pakkopullaa. No joo, mulla on ollut motivaation puutetta viimisen vuoden aikana vähän kaikesta. Mä olen tajunnut vasta hiljattain olevani sitä tyyppä, joka kyllästyy nopeasti. Osaan kyllä tarttua sitä härkää sarvista, mutta niissä roikkuminen ei onnistu kauan. Otetaan mikä aihe vaan, esimerkiksi mun gradu. Tässä on mennyt sellainen pari vuotta kun olen sitä "tehnyt"/työstänyt. Tosin viime maanantaina tartuin härkää uudestaan sarvista ja menin melkein vuoden tauon jälkeen tapaamaan mun graduohjaajaani, hah! Toiseksi mulla on ollut motivaation puute salitreenienkin suhteen. Tai sitten se on vain se uupumus uudesta työstä, kun joka päivä joutuu raksuttamaan näitä aivosolujani kokoajan sen 8 tuntia että selviäisin mun suhteellisen vaativista työtehtävistä:S Että HUH vaan!

Mutta mitä tästä opimme? Härkää voi aina tarttua uudestaan sarvista;) Kyllä mä tässä kohta tsemppaan!:) Ei koskaan enää paluuta plösöön entiseen. Silti haluan jakaa ajatuksiani eräästä lehtiartikkelista, jonka pari päivää sitten lukaisin. Artikkeli käsitteli nykyajan naisten arkielämää. 

Suomenkin historiassa me naiset olemme taistelleet oikeuksistamme; äänioikeudesta, oikeudesta olla työssäkäyvä nainen. Nyt kun meillä naisilla on töitä, haluttaisimme lisää aikaa olla kotona esim. perheen kesken. Muistaakseni suomalaiset satsaavat sisustukseen eniten maailmassa, kun taas itänaapurissamme mikään ei voisi olla (naisesta) parempaa, kuin viimeisimmän muodin & mahdollisimman hintavan merkin omaava kesämekko. Muoti siis menee asumismukavuuksien edelle.

Samalla kun naisen tulisi olla työssäkäyvä ja mielellään monen vuoden koulutuksen hankkinut uranainen,  naisen tulisi olla myös näitä asioita:
  • tarkka ulkonäöstään, sporttinen ja muotitietoinen
  • (hyvä) äiti
  • hyvä kotikokki
  • hyvä käsitöissä ym. luovassa asiassa
  • kodinhoitaja

Njoo. Musta kun siis tuntuu jo nyt etten jaksa edes töiden ja salin yhdistelmää arjessa:D Olenko laiska? Olenko huono nainen?

Toisaalta olen hyvä nainen. Laitan muuten hyvää ruokaa! Tähän asiaan liittyen lukemani artikkeli viittasi somessa suuren suosion saaneisiin ruokakuviin. Mäkin otan ruokakuvia. Olen monesti itsekin miettinyt syytä; miksi ihmeessä? Ruuasta kuvia? Ihan oikeesti! No. Artikkelin asiantuntijoiden mukaan ruokakuvissakin piilee naisten välinen kilpailuvietti. Me naisethan ovat viettelijöitä, niin itsekin ajattelen. Kun miehet siis pullistelevat lihaksiaan, me naiset esittelemme Instagramissa illan omat tuoreet ja lämpimät, vasta uunista tulleet PULLIstelumme. 

Pointtini siis on, että hitto naiset kun minussa herännyt pieni feministin poikanen huutaa; älkää antako yhteiskunnan odotusten/vaatimusten saada teitä johonkin yhteen tiettyyn muottiin. Nainen luo itse itselleen elämänsä muotin. Mä toivon saavani elää about tällaisessa muotissa;
  • kodista huolehtiva ja itse ruokaa valmistava äiti (koska itse niin valitsen)
  • työssäkäyvä korkeakoulutettu nainen (koska niin olen itse valinnut)
  • joskus muotitietoisempi, joskus täysi renttu (täysin mun oma valinta)
  • välillä hoikistuva, välillä pulleampi pullafani, välillä voimanainen (johtuen omista valinnoista)
  • hyvä vaimo, joka ei ole vain vaimo, vaan se tyttöystävä, johon H rakastui :)
MITÄ IKINÄ MÄ HALUANKAAN OLLA TAI TEHDÄ!:)

No, asiasta kukkaruukkuun:) Mennään vaikka tuohon muotitietoisuus -osioon. Kävin tänään ystävän kanssa shoppailemassa...taas... o-ou!:D Mut tässä siis kaikkia tämän viikon löytöjä:
Vas.puoleinen huivi on vanha;ostettu Turkista kun olin 9v:D Ainoa uusi juttu tässä kollasikuvassa on oik.puoleinen vaalea neule:) Oli keväinen fiilis!
Rakastan headbandsejä!<3 Nyt niitä on taas hirmuisesti myynnissä, siispä kävin itsekin sijoittamassa pariin uutuuteen;)
Teinimerkki Guess:D Mutta toi malli on musta aina ollut söpö, kivan kokoinen, ja nyt tuosta kyseisestä mallista sai vielä uutta väriä;) Lisäksi pitsitoppeja...
Lisää pitsiä:D Huom: housut eivät kuulu lookkiin:DD -höntsyhousut-
)
Ja lisää.. ;)
Lopuksi tämä kalaverkkoa muistuttava höperryslöperrys -paita:D Löytyi ihan perus marketista:D
Mutta tämän naisen pitää lähteä nyt nauttimaan ihanasta lauantai-illasta;) Pysykää omassa muotissanne naiset!:) Loistavaa lauantaita<3

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eipä kovin feministiseltä kuulosta toi sun toisten naisten kanssa kilpaileva ja viettelevä nainen, joka olet.. huh! Hienoa silti, että nuo ovat kaikki OMIA tavoitteitasi. Elämää voi myös elää rennosti tekemättä kaikesta noin hirveää numeroa!

Jaksamisia!
t: huolestunut

Paula Koo kirjoitti...

Ei kannata olla huolestunut:) en puhu itestäni nimittäin! Tai on mullaki joku kilpailuasenne tiettyihi juttuihi:D mutta ei mun tarvi enää vietellä ketää;) eikä o oikeestaa tarvinnu.. mut jotkut naiset on sellasia. Ja esim.tietyissä maissa kilpailu miehistä on kovaa esim.itänaapurissa:) se o vaa fakta. Onneks saan olla nainen Suomessa. Ja onnellinen, kaiken saanut nainen:) ♡ p.s. en nimetä itswäni feministiks. Feministit on todettu tyhmempii ihmisii kuuluvaks ns.ryhmittymäks:D riittää että mulla naisena on asiat hyvi xD tuliko jo tarpeeks perusteltua ettei o syytä huoleen?:)))) kyllä multa ajatuksia löytyy!

Anonyymi kirjoitti...

Käsitin siis väärin, puhut aika paljon ristiin juttujasi. Käsitin myös, että listasit omat tavoitteesi jutussa ja koin itse ne kovin ahdistaviksi. Yleensäkin koko kirjoituksen aihe on varsin omituinen... Selkeesti sinulta löytyy ajatuksia - siitä ei ole epäilystä! :D Hienoa, että olet onnellinen ja kaiken saanut, mielestäni teennäinen onnellisuuden toitottaminen vaan herättää epäilykset, että kaikki ei olekaan ihan sitä mitä leikit täällä blogissa. Normaalin ja tasapainoisen ihmisen ei tarvitse jatkuvasti kuvata itseään ja kehua kuinka on maailman onnellisin nainen? Right?

Niin... ja lopeta nyt jo se painosta stressaaminen! Pari kiloa sinne tänne, kunhan on normaalipainon rajoissa! :)

Paula Koo kirjoitti...

Ei mun tarvii vakuuttaa ketää:) Ja eikö o kuitenki hienoa jos ihminen on onnellinen? Miks se pitäs pitää sisällään. Kaikki aina valittaa kyllä ääneen:D Mä kyllä oon suora ja avoin tyyppi. Ei mun tarvii esittää mitään ja piiloutua mihkään feikkiin. Ei myöskään anonyymi -nimen taakse. Mubarikasta pääsiäistä! me lähretää miehen kans hu.lomalle;) öitä ja peace and love♡

Paula Koo kirjoitti...

*munarikasta ;))))